«Святий і добрий Миколай, до нас у гості завітай і нашим воїнам допомагай»

 

«Святий і добрий Миколай, до нас у гості завітай і нашим воїнам допомагай»

Немає на нашій землі жодної християнської хати, де не було б образа святого Миколая. Немає душі, котра б не горнулася до цього святителя, не зверталася до нього зі своїми потребами, бо кожен знає, що він колись, за свого життя, був добродієм і помічником для християн, отож і сьогодні він може подати нам руку допомоги. А діти люблять його майже як казкового персонажа, котрий, однак, цілком реально приносить їм однієї чарівної зимової ночі подарунки.

У грудні, в гарну тиху ніч

Зорі, як мільйони свіч,

Що світять вниз на рідний край,

Де ходить святий Миколай.

Тому святий Миколай – один з найулюбленіших божих угодників нашого народу.

Традиційно цього дня, а саме 19 грудня, повсюди готували обрядові дії, пов’язані зі святим Миколаєм. Це стало гарною традицією, виявом доброти і любові до найдорожчого, що є в нашому житті – наших дітей.

11

3

 

2

 

8

Отож, напередодні цієї дати, 17 грудня святий Миколай завітав у відділ з обслуговування дітей Бершадської Центральної районної бібліотеки. « Свято Миколая, ми тебе чекаєм» – так називалась розважально-ігрова програма, участь в якій приймали учні 3 – А класу ЗОШ № 1 (класовод Рудь Л. Г.).

1

До свята у бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Святий і добрий Миколай, до нас у гості завітай».  Бібліотекарі Єгорова С. Ю. та Струтинська О. М. провели для дітей народознавчу годину «Таємниці святого Миколая», конкурс «Напиши листа Миколаю», вікторинку-цікавинку «Зимовий серпантин». Також юні читачі з цікавістю переглянули лялькову виставу «Зустріч з чудотворцем Миколаєм »

4

7

6

За свої старання, добру поведінку і віру в чудеса діти отримили від Миколая солодкі подарунки. Колектив бібліотеки щиро вдячний партії «Народний Фронт» в особі Попсуєнко Тетяни Сергіївни за матеріальну допомогу в проведенні свята.

10

В усіх відділах ЦРБ діяла благодійна акція «Святий Миколай, нашим воїнам допомагай». Читачі бібліотеки: і дорослі , і діти, долучились до акції. Зібрані кошти було перераховано на рахунок правозахисної організації солдатських матерів «Мальва».