Районний фестиваль – огляд мистецьких колективів “Рідна Україно, в піснях до тебе лину” с. Пятківка.

9 квітня в Яланецькому будинку культури пройшов районний фестиваль – огляд мистецьких колективів “Рідна Україно, в піснях до тебе лину”.У фестивалі взяли участь народний аматорський колектив “П’ятківчанка”,танцювальний ансамбль  П’ятківського будинку культури “Фантазія” та П’ятківська сільська бібліотека.

Початок фестивалю розпочався з презентації книжкової виставки та виставки майстрів народної творчості.У фойє будинку культури бібліотекою було представлено книжкову  виставку до 25 річниці Незалежності України ” Україна у нас одна”.
6
Презентацію виставки провела зав.бібліотекою с.П’ятківка Перевозняк Людмила Валентинівна.Присутніх вона ознайомила з розділами кн. виставки та матеріалами ,які представлені на ній.
8
На виставці можна було побачити і познайомитися з різними книгами : книги про красу і велич державних символів України,вірші Наталки Поклад про символи держави (про прапор,державний гімн та герб), історичні книги,в яких зібрана інформація про минуле і сучасне життя нашої держави,які розповідають про історію українського народу,про видатні постаті української історії.Історія нашої держави багата на події та героїв.В розділі виставки :”УчасникиАТО-повертайтесь живими” були представлені фото односельчан ,які не залишились байдужими до подій на сході, які захищають рідну землю,суверенітет та цілісність України.”Славний герою, завжди пам’ятай,що ти наша гордість і сила.Тобою пишається твій рідний край ,пишається вся Україна .”.(цитата розділу)
 Також П’ятківською бібліотекою була презентована виставка майстрів народної творчості.Вишивання – це один з найдавніших видів мистецтва.                                                                                                                                                                                     Мистецтво створення української вишивки завжди було джерелом пізнання історії,культури нашого народу,витоків його творчості.Народні вишивки захоплюють нас досконалою композицією,різнобарвними кольорами.Вони виникли з любові до рідної землі й батьківської оселі,потреби не лише бачити красу ,а й творити її власними руками.
3
На  виставці народної творчості були представлені вишиті ікони  Грабченко Олени ,рушники – Мазур Ганни,рушник -символ і оберіг с. П’ятківка ,який вишила учасниця фольклорного колективу Поліщук Євдокія Юхимівна.Увазі гостей було запропоновано презентацію виставки робіт молодої, вродливої,талановитої  учасниці аматорського колективу  “П’ятківчанка” Надії Іванівни Нагірняк.
2
Вона ще пише і вірші ,одним із них вона привітала гостей біля виставки. Також Надія Іванівна ознойомила гостей фестивалю із чудовими своїми роботами — іконами,картинами,серветками ,рушниками  вишиті бісером ,хрестиком,гладдю.І це далеко не  весь перелік робіт представлених майстринею.” Вишивати нескладно  і кожен може навчитися,якщо захоче.Лише треба прикласти трішечки зусиль ,натхнення,любові та мати велике бажання.Тож нехай час ,проведений у спілкуванні з найдавнішим видом українського мистецтва буде приємним для всіх”, так закінчила Надія Іванівна презентацію своїх робіт.