Яланецька сільська территоріальна громада та с. Поташня

9 квітня продовжився фестиваль-огляд присвячений 25-річниці Незалежності України « Рідна Україно, в піснях до тебе лину», який відбувся в с. Яланець. Концерт об»єднав в одну  творчу  родину три гарних села : Поташню, П»ятківку, Яланець.

У фойє Яланецького СБК розмістилися книжкові виставки та виставки майстрів декоративно-прикладного  мистецтва кожного  села.

5

На фото завідуюча Яланецькою сільською бібліотекою Бабій К. П. представляє книжково – ілюстративну виставку “Перлини твої Україно у серці моему завжди”

9 квітня продовжився фестиваль-огляд, присвячений 25-річниці Незалежності України «Рідна Україно, в піснях до тебе лину», який відбувся в с. Яланець. Концерт об’єднав в одну творчу родину три гарних села: Поташню, П’ятківку, Яланець. У фойє Яланецького СБК розмістили книжкові виставки та виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва кожного села.
Поташня представила прекрасні роботи майстрині-вишивальниці Тупиці Наталії Олексіївни: вишиті картини, рушники, напірники. Книжкову виставку «Україна суверенна від витоків до сьогодення» за 25 років Незалежності України.
Дуже цікаві виставки представив Яланець, а саме: книжкову виставку «Перлини твої, Україно, у серці моєму завжди»: виставка, присвячена бійцям АТО «Яланчани захищають Україну», яку оглянув житель с. Яланець, учасник АТО Лукащук Сергій Сергійович, який був присутній на святі. Також були представлені виставки майстринь-вишивальниць с. Яланця Волощук Ольги Василівни, Гаврилець Олени Лікандрівни, Сасин Олени, їхні вишиті рушники та напірники зачаровували кожного присутнього.
Сподобалась жителям села книжкова виставка с.П’ятківки «Україна у нас одна». Представлена виставка фотоальбому із життя народного аматорського фольклорного колективу «П’ятківчанка». А Нагірняк Надія Іванівна свій рідний край і мову солов’їну у вишивку свою вплела. Гарні серветки, ікони, рушники вишила і Грабченко Олена Василівна, особливим був на виставці представлений рушник «Моя П’ятківка», який вишила найстарша учасниця хор ланки.
Після огляду виставки всі жителі села та гості були запрошені до концертної зали, де кожен СБК мав можливість показати свою художню самодіяльність.

Розпочався концерт прологом Поташнянського СБК піснею «Ми ніколи не зрічемося рідної мови». В програмі прозвучали авторські твори у виконанні сімейного дуету Юлії та Григорія Тупиці, виступ жіночого вокального ансамблю, керівник Марія Малішевська, читались гарні вірші та веселі сценки. Свою програму Поташнянський СБК завершив піснею «Україна це ми».

На піднесенні продовжив фестиваль-огляд народний аматорський фольклорний ансамбль «П’ятківчанка» П’ятківськогоСБК, керівник Валентина Бойко, прекрасною піснею «Ми П’ятківськії дівчата». В програмі виступу П’ятківського СБК були і жартівливі пісні, і вірші, що чіпають за саме серце, а ніжності додають прекрасні танці хореографічного колективу «Фантазія», керівник Світлана Прокопець. Таким чарівним і сонячним танцем і завершилась концертна програма П’ятківського СБК.
Продовжили концерт господарі села, учасники художньої самодіяльності Яланецького СБК. В концертній програмі були представлені різні жанри художньої самодіяльності. Це і: талановиті солісти Наталя Рекало, Альона Зеленюк, Крістіна Дмитрук, народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Обрій», керівн6ик Віталій Мазур, читці, гумористи, танцювальний колектив «Візевій», керівник Ганна Кушнір, ще більшого настрою додав глядачам виступ вокально – інструментального ансамблю з піснею «Мій рідний край».
На завершення соліст Володимир Починок виконав пісню «Українська родина», під бурхливі оплески глядачів всі учасники святкового концерту вийшли на сцену тому що дійсно на фестивалі-огляді присвяченому 25-річниці Незалежності України Поташнянського, П’ятківського та Яланецького СБК – об’єднав їх в українську родину.
На святі побувала головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Тиворська Т. П., директор центральної районної бібліотеки Бернацька Л. Л. та методист з вокально-хорового жанру РБК Фартушняк Л. М.
Тетяна Павлівна подякувала всім учасникам концерту та глядачам за хороший настрій та творчий підхід до концерту. Подякував за активну участь учасників художньої самодіяльності та майстрів народної творчості сільський голова Мороз Володимир Петрович.

 

2

Поташня представила прекрасні роботи майстрині-вишивальниці Тупиці Наталії Олексіївни :  вишиті картини, рушники, напірники.

4

Книжкову  виставку « Україна суверенна від витоків до сьогодення» за 25 років Незалежності України.

3

Дуже цікаві виставки  представив Яланець, а саме :  книжкову виставку « Перлини твої, Україно, у серці моєму завжди»

7

, виставка присвячена бійцям АТО « Яланчани захищають Україну»,

8

оглянув виставку житель с. Яланець,  учасник АТО Лукащук Сергій Сергійович , який був присутній на святі,

9

виставка майстринь-вишивальниць с. Яланця  Волощук Ольги Василівни, Гаврилець Олени Лікандрівни, Сасин Олени, їхні вишиті рушники та напірники зачаровували кожного присутнього.

9

Після огляду  виставки всі  жителі села  та  гості були  запрошені до концертної  зали, де  кожен СБК мав можливість   показати  свою  художню  самодіяльність.

Розпочався концерт прологом Поташнянського СБК піснею « Ми ніколи не зрічемося  рідної  мови».  В програмі прозвучали авторські твори у виконанні сімейного дуету Юлії та Григорія Тупиці,   виступ жіночого вокального  ансамблю ,  керівник Марія Малішевська , читались гарні вірші та веселі сценки.  Свою програму Поташнянський СБК  завершив піснею « Україна це ми».

На піднесенні  продовжив фестиваль-огляд    народний аматорський фольклорний ансамбль « П»ятківчанка»  П»ятківського СБК , керівник Валентина Бойко прекрасною піснею « Ми П»ятківськії дівчата».  В програмі виступу П»ятківського СБК були і жартівливі пісні, і вірші, що чіпають   за саме серце, а ніжності додають прекрасні танці хореографічного колективу « Фантазія», керівник Світлана Прокопець. Таким  чарівним і сонячним танцем  і завершилась концертна програма П»ятківського СБК.

Продовжили концерт господарі села, учасники художньої самодіяльності Яланецького СБК. В концертній  програмі були представлені різні жанри художньої самодіяльності. Це і : талановиті солісти Наталя Рекало, Альона Зеленюк, Крістіна Дмитрук, народний  аматорський  чоловічий  вокальний ансамбль « Обрій» , керівн6ик Віталій Мазур, читці, гумористи, танцювальний колектив « Візевій», керівник Ганна Кушнір, ще більшого настрою додав глядачам виступ  вокально – інструментального ансамблю  з піснею « Мій рідний край»

На завершення соліст Володимир Починок виконав пісню « Українська родина», під бурхливі оплески глядачів всі учасники святкового концерту  вийшли на сцену тому що дійсно  на фестивалі-огляді присвяченому 25-річниці Незалежності України  Поташнянського, П»ятківського та Яланецького СБК – об»єднав їх в українську родину.

На святі побувала  головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Тиворська Т. П., директор  центральної районної бібліотеки Бернацька Л. Л. та методист з вокально-хорового жанру РБК Фартушняк Л. М.

Тетяна Павлівна подякувала всім учасникам концерту та глядачам за хороший настрій та творчий підхід до концерту. Подякував за активну участь учасників художньої самодіяльності та майстрів народної творчості сільський голова Мороз Володимир Петрович.