До Дня призовника книжково – ілюстративна виставка “Сьогодні призовник, а завтра солдат – захисник”

Книжково – ілюстративна виставка До Дня призовника “Сьогодні призовник, а завтра солдат – захисник”

 1
 Демобілізований учасник АТО Микола Андрющенко та бібліотекар Нагірняк Катерина
2
 Призовники та керівники району

5 травня, в Україні офіційно розпочався весняний призов на строкову військову службу, який триватиме до 30 червня. У Бершадській дитячій музичній школі ім.Р.Скалецького відбулися урочисті проводи призовників району строкової служби до лав Збройних Сил України. У святковому заході брали участь голова районної ради Михайло Бурлака, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Ольшевський, заступник міського голови Володимир Менюк. З найкращими побажаннями здоров’я, терпіння, витримки та вірності військовій присязі вони звернулися до присутніх, а також побажали миру і спокою незалежній Україні. Від керівництва району призовникам вручено традиційні подарунки та патріотичні обереги, виготовлені школярами.
У заходах брав участь заступник військового комісара обласного військового комісаріату підполковник Олександр Щербатий, який повідомив, що нині призовний вік збільшився: цього року призиватимуть юнаків віком від 20 до 27 років. Служити призовники будуть півтора року, а ті, хто з вищою освітою, – рік. Окрім того, призовники не проходитимуть військової служби в зоні проведення АТО.
«Сьогодні служба у Збройних Силах нашої держави є відповідальною і почесною місією. Ми переконані, що ви успішно оволодієте знаннями  і навичками, необхідними для проходження служби у військових частинах Збройних Сил України, та будете гідними нащадками слави своїх дідів, героїв-бершадчан», – сказав виконуючий обов’язки військового комісара районного військкомату Юрій Гуцол.
З напутнім словом до призовників звернувся голова районної організації ветеранів війни і праці Володимир Крамар, учасник АТО із Флориного Микола Андрющенко та голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Анатолій Івасик.
З теплими, добрими побажаннями опанування військових спеціальностей та швидкого повернення здоровими додому звернулася мати призовника Наталія Амбросімова із П’ятківки. А в гідному несенні військової служби від імені всіх призовників запевнив Іван Обідник із села Війтівки.
Перед початком урочистостей призовники відвідали районний краєзнавчий музей, а також переглянули тематичну виставку, організовану працівниками районної бібліотеки.
Працівниками відділу культури і туризму райдержадміністрації підготовлено концерт патріотичних пісень.

3