Вечір – портрет «Фольклорна спадщина Родіона Скалецького»

«Фольклорна спадщина Родіона Скалецького»

 

 a2

23 листопада в приміщенні читальної зали Бершадської центральної районної бібліотеки відбувся вечір – портрет «Фольклорна спадщина Родіона Скалецького» з нагоди 117 –ї річниці від Дня народження композитора, фольклориста.

На святковому заході були присутні представники влади : заступник голови Бершадської РДА В.Е. Ольшевський та перший заступник голови Бершадської районної ради С.В. Пересунько, начальник відділу культури і туризму Н. М. Герасимчук, головний спеціаліст відділу культури і туризму Т.П. Тиворська, Провідний методист Вінницького ОЦНТ Н.І. Джус , місцеві краєзнавці : П.П. Похила, М.С. Рудик,  Г.О. Погончик.

Розпочала вечір – портрет ведуча, методист районного будинку культури Л.Т. Москаленко.

a1

 

В знак вдячності і пошани до славетного земляка від працівників культури та жителів Бершадщини до пам’ятного знаку було покладено корзину квітів.   Під час заходу прозвучала «Лірична  пісня»  у виконанні вокального  ансамблю « Елегія» дитячої  музичної  школи ім. Р. Скалецького. «Вари мати  варенички» виконало вокальне  тріо у складі Н. Сторожук , Л. Беззуб, та Л. Баранової.

a3

Провідний бібліотекар читальної зали Сидоренко Ніна Андріївна провела бібліографічний огляд «Добрій геній народної пісні» за матеріалами книжкової виставки.

a5

У власному виконанні М.С. Рудика звучали авторські вірші присвячені славетному земляку.

a4

Директор ЗОШ №1, відомий на Бершадщині краєзнавець вніс пропозицію створити щорічну премію ім. Скалецького та нагороджувати нею кращі фольклорні та аматорські колективи, виконавців народних пісень, популяризувати вивчення творчості Скалецького на факультативних заняттях у школах району. У свою чергу начальник відділу культури і туризму Н. М. Герасимчук запропонувала Григорію Олексійовичу видати книгу про відомого не тільки на Бершадщині, ай по всій Україні книгу про маестро. Провідний методист Вінницького ОЦНТ Н.І. Джус розповіла цікаві факти про життя і творчість Родіона Скалецького із розповідей людей, які працювали та навчали у композитора та подякувала Бершадцям за гідне вшанування його пам’яті.

a6

По закінченню ведуча подякувала усім присутнім , за увагу та можливість разом відкрити  ще  одну  сторінку   багатогранної  творчості  митця. Словами «Хай  пісні  нашого  земляка надають наснаги нам у  житті і праці» закінчився вечір – портрет.