Семінар бібліотечних працівників району «Інноваційні послуги публічної бібліотеки в сучасному суспільстві»

29 березня у Бершадській центральній районній бібліотеці відбувся семінар бібліотечних працівників району на тему «Інноваційні послуги публічної бібліотеки в сучасному суспільстві».

ф001

Розпочала семінар начальник Бершадського відділу культури Надія Миколаївна Герасимчук та директор Бершадської центральної районної бібліотеки Наталія Володимирівна Лева.

 

На семінарі була присутня директор Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Іванівна Морозова, яка запропонувала усім присутнім переглянути слайд презентацію «Бібліотеки в умовах Об’еднаних територіальних громад».

ф006

У ході семінару бібліотечні працівники ставили запитання. Відвідала семінар представник новоствореної Джулинської об’еднанної  територіальної громади, голова депутатської постійно діючої комісії Джулинської ОТГ з питань освіти, культури та спорту Руденко Руслана Вікторівна.

Бібліотекар з інформатизації Ольга Бабій представила слайд – презентацію «Вдосконалення моделі функціонування сучасних публічних бібліотек».

ф003

На згадку про Бершадщину від бібліотечних працівників району Наталії Іванівні подарували картину художника Сергія Мазуренка.

Далі учасники семінару відвідали П’ятківську сільську територіальну громаду. Гостей зустрічав особисто сільський голова Леонід Андрійович Свистун.

ф028

Завітавши до сільської книгозбірні, яку очолює Людмила Валентинівна Перевозняк , до уваги відвідувачів бібліотеки представлена екологічна година «Нехай Земля квітує всіюди – природу збережімо люди”.

ф015

 

Її підготували учасники агітбригади «Екосила»: Альона Грищук, Андрій Обідник, Оля Касіяненко, Віка Зеленко, Тоня Микитюк та Костя Мазурик на чолі з викладачем Пятківської ЗОШ Аліною Анатолівною Янчук.

ф020

На фоні власноруч створеного старшокласниками відеоролика про рідне село звучали пісні та вірші на екологічну тематику. Молодь намагалася привернути увагу односельців до екологічних проблем села, розповісти про участь у благоустрої та розчищенні місцевих джерел.

ф024

Майстриня – вишивальниця, самодіяльна сільська поетеса Надія Іванівна Нагірняк презентувала виставку власних вишивок та фото на тему української природи, зачитала авторський вірш про любов до рідного села.

Директор Вінницької ОУНБ ім. Тімірязева була приємно вражена сучасним виглядом сільської бібліотеки, наявністю комп’ютерної техніки та доступом користувачів до мережі Інтернет, кількістю передплачених періодичних видань та нових книг. Вона щиро подякувала за гостинність та за небайдужість сільського голови до потреб громади та сільської бібліотеки.