Пам’ять жертв голодоморів

025 (1)
25 листопада ми разом із українцями всього світу вшануємо пам’ять жертв голодоморів. Цього дня у Загальнонаціональній хвилині мовчання Україна схилить голови в жалобі за мільйонами людей, життя яких у мирний час обірвала голодна смерть на найродючішій у світі землі.
Бершадщина теж постраждала в той страшний час. Ми постраждали всі, бо кожен з нас втратив частку свого коріння. Ще живі люди, які пам’ятають Голодомор і можуть розповісти про ті жахливі роки.

022 (1)
Просимо всіх жителів  району  приєднатися до акцій та вшанувальних заходів, які відбудуться 24  листопада о 15 годині біля пам’ятника жертвам Голодомору  м. Бершаді, а 25 листопада о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу. Це знак нашої  скорботи. Це святий вогник, який зігріє душі загиблих. Це світло очищення задля нашого майбутнього. Прийміть до себе в душу краплю світла, тепла, добра, любові, адже тільки любов’ю до ближнього свого ми подолаємо зло.
Голодомор – сумна і страшна сторінка української історії. Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей – наших земляків, без жалю винищених Голодомором! Вічна пам’ять загиблим і вічна слава Україні!
Голова райдержадміністрації                                         Голова районної ради
Іван Стефанцов                                                                    Михайло Бурлака

020