Мелодії душі Марії Цимбалюк

Вже другий рік поспіль читальний зал районної бібліотеки в день Святителя Миколая зустрічає поважних гостей: відвідувачів з солідним читацьким стажем, талановитих особистостей, учасників міського хору ветеранів війни та праці на чолі з маестро І.В.Варгоцьким. Цього року свято вийшло особливо зворушливим. Таким його зробила Марія Миколаївна Цимбалюк – працівник освіти, поетеса, народна майстриня. Вона знайшла свою планету – планету добра та розуміння свого призначення. Їй є чим гордитися, бо залишила за собою помітний слід в душах і серцях юних і дорослих, засіваючи життєву ниву зернами добра і духовності.

PC190453

Марія Миколаївна творчо обдарована особистість – її перу належить збірка поезій «З весною в душі», до видання якої спонукав керівник літературно-мистецького об’єднання «Вишиванка», редактор районної газети Ф.Х.Шевчук та яку презентувала громадськості у вересні. У її людській і поетичній долі велику роль відіграло рідне село, потужна мамина творча аура, бережливе ставлення до народних традицій, рідної пісні.

PC190505

Просто і задушевно зуміла це розказати присутнім. А прочитані вірші, пісні та колядки у виконанні Марії Миколаївни проникли у душі слухачів, дехто не соромився своїх сліз. Естетичну насолоду отримали від продемонстрованих ляльок-мотанок, які майстриня виготовляє з власної уяви, не копіюючи вже створені кимось.

PC190499

PC190479

Вітали авторку ініціатор зустрічі, ветеран освітянської ниви М.І.Джужук, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації В.Д.Чорненька, працівники та читачі районної  бібліотеки. Фінальні «Многая літа» виконували і хористи, і всі учасники зустрічі.

PC190462

Організувати подібні поетичні години по творчості наших земляків запропонувала голова  міської організації ветеранів Л.П.Князєва.

PC190515