Літературно – музична композиція «Шевченкове слово у серці бринить»

“Благословенна хай буде година

І тая хата, і село

Що Україні принесло

Великого сина –

Тараса Григоровича Шевченка!”

 

6 березня в Бершадській ЗОШ №2 відбулась літературно – музична композиція «Шевченкове слово у серці бринить» для учнів 9 класу з метою вшанування пам’яті Тараса Шевченка, популяризації творчості та постаті великого Кобзаря.

IMG_20180306_131856_HDR

Бібліотекарі відділу з обслуговування дітей Олена Струтинська та Світлана Єгорова розповіли дітям про Тараса Григоровича Шевченка-  великого генія, мислителя, пророка, людину складної долі й незвичайного таланту, що здобув світову славу. Увібравши в себе живу душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну та весь український народ. Спільно з шкільним бібліотекарем ЗОШ №2, Юлією Усатою було оформлено книжкову виставку «Тарасові слова – душа народу».

IMG_20180306_123131

Під час заходу відбувся перегляд віеофільму «Стежками життя та творчості великого Кобзаря». Під керівництвом вчителя української мови та літератури Траченко Альони Олександрівни діти читали вірші Шевченка на українській та англійській мові, співали пісні на слова поета, ставили інсценівку.

IMG_20180306_125538

 

Минають роки і сторіччя. Відходять у небуття покоління людей, змінюються їхні звичаї, вірування та погляди, а великі надбання мистецтва надовго переживають своїх творців. До таких скарбів світового значення належать і творіння великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

IMG_20180306_131410_HDR

Жива душа поетова святая

Жива в святих своїх речах,

І ми читая, оживаєм,

І чуєм бога в небесах.