«Афганістан: ти в наших думах, як птиця в польоті, в серцях, затихлих у скорботі»

DSCN8847

З нагоди 30-ї річниці виведення військ з Афганістану зважаючи на історичну та соціальну важливість цієї дати на Бершадщині урочисто відзначити цю подію. Війна в Афганістані тривала більше 9 років. Війна в Афганістані хоч і оцінюється неоднозначно, але залишається болючою раною.

DSCN8842

І сьогодні, коли десятки тисяч наших співвітчизників боронять цілісність і незалежність України на її південно-східних рубежах від зовнішньої агресії, серед них є воїни-афганці, які демонструють та передають свої військові навички та вміння. Вони завжди були і залишаються прикладом мужності й відваги, патріотизму і відданості військовій присязі.

DSCN8845

Участь у війні взяли 160 тис. 375 українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність. До дня пам’яті воїнів – інтернаціоналістів працівники Бершадської центральної районної бібліотеки підготували книжково – ілюстративну виставку «Афганістан: ти в наших думах, як птиця в польоті, в серцях, затихлих у скорботі», яка була оформлена у фойє Бершадської дитячої музичної школи ім. Родіона Скалецького. Бібліотекар Катерина Нагірняк провела інформаційний дайджест та ознайомила присутніх на урочистостях з матеріалами представленими на виставці.

DSCN8838

DSCN8841