Мистецька година «Вісники природи»

 IMG_20190322_132508

Щорічно 1 квітня відзначається у світі Міжнародний день птахів. Саме цього дня в 1906 році  була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.  Птахи не тільки прикрашають ліси, поля, луки, парки, сквери,  вони являються справжніми помічниками і друзями.  Нам необхідно зберегти і примножити крилатих друзів, щоб майбутнє покоління бачило їх красу не тільки на картинках книжок, а й у природних  умовах рідного краю.

DSCN9060

До Міжнародного дня птахів 1 квітня  у відділі з обслуговування дітей Бершадської ЦРБ  бібліотекар Олена Струтинська та художник Сергій Мазуренко провели  мистецьку годину« Вісники природи».

DSCN9062 (1)

Учасники гуртка «Веселий олівець» малювали птахів, познайомились з  книгами про пернатих друзів.  Також діти дізналися багато цікавого про життя деяких птахів: як ці створіння знаходять шлях у вирій, а потім безпомилково повертаються додому? Чому деякі птахи будують складні гнізда? І чому одні живуть у густих лісах чи болотах і не витримують присутності людини, а інші легко пристосовуються до життя поруч із нами? Чому птахи, зрештою, співають.           А ті, у кого є домашні улюбленці – птахи, знайшли  поради: яких птахів вибрати, як за ними доглядати та лікувати.

IMG_20190322_132454