Презентація книги – меморіалу «Подільський соловей» у Вінницькій ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва

DSCN9129

У теплий весняний день 10 квітня 2019 року в Вінницькій обласній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва відбулась презентація книги – меморіалу Лариси Володимирівни Натолочної «Подільський соловей»,присвяченої 120 –й річниці від дня народження композитора, диригента, фольклориста, етнографа та педагога Родіона Скалецького.

DSCN9132

DSCN9131

Про Родіона Андрійовича написано чимало, його пам’ять гідно вшановують земляки. Але до цього часу не було окремої книги, присвяченої життю і творчості нашого талановитого краянина. «Подільський соловей» є першою книгою – меморіалом, яку написала донька племінниці митця Надії Євгенівни Кошпетрук – Лариса Натолочна.

DSCN9141

З вітальними словами прийшли привітати авторку книги Ларису Володимирівну директор Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва Лариса Борисівна Сеник,

DSCN9153

учень та послідовник Родіона Андрійовича генеральний директор Вінницької обласної філармонії імені М. Д. Леонтовича, заслужений працівник культури України Анатолій Левицький,головний хормейстер академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії ім. М. Д. Леонтовича Віктор Волков.

DSCN9136

 

DSCN9156

DSCN9145

На заході також була присутня племінниця Родіона Скалецького Людмила Євгенівна Кравченко, яка теж у свою чергу щиро вітала свою племінницю з першою її книгою.

DSCN9161

Працівниками Бершадської центральної районної бібліотеки було оформлено виставку – персоналію «Родіон Скалецький – корифей українського хорового мистецтва», на якій були присутні фото матеріали із життя Родіона Скалецького, а  також було підготовлено виставку картин  Лариси Натолочної вишитих бісером .

DSCN9147

Щиро вітала авторку книги директор Вінницького обласного центру народної творчості заслужений працівник культури України Тетяна Цвігун, провідний методист з вокально – хорового мистецтва Ніна Джус та з  власним віршем про Р. А. Скалецького привітала Ларису Володимирівну провідний методист обласного центру народної творчості Жанна Віталіївна Дмитренко.

DSCN9165

DSCN9166

DSCN9168

Немає сумніву, що спадщина Родіона Скалецького завжди буде тим джерелом, із якого черпатимуть натхнення наступні покоління митців Подільського краю.

DSCN9184

У авторському виконанні звучали вірші поета земляка,громадського кореспондент, краєзнавця, члена Національної спілки журналістів України, лауреата премії ім. Василя Думанського Рудика Миколи Сергійовича «Немало літ вже промайнуло…», також до вітального слова запрошували головного спеціаліста відділу культури і туризму Бершадської РДА Тетяну Павлівну Тиворську ,

DSCN9174

головного редактора газети «Бершадський край»,заслуженого журналіста України Федіра Харитоновича  Шевчука та голову Вінницької обласної організації спілки журналістів України Паламарчука Василя Миколайовича.

DSCN9179

Нова доба вимагає нових пісень, але справжнім перлам судилось пережити своїх творців – мистецькі доробки Родіона Скалецького звучать і тепер.

DSCN9197

Пісенною окрасою літературного заходу були творчі виступи жіночого вокального ансамблю «Чиста криниця»,  вокального гурту «Свято» Вінницького палацу культури «Зоря», керівник Вячеслав Швець та вокального ансамблю «Перлина» Вінницького коледжу культури і мистецтв імені М. Д. Леонтовича, керівник Тетяна Гордієнко.

DSCN9198

Головний Спеціаліст відділу культури Бершадської РДА Тетяна Тиворська щиро подякувала  Людмилі Миколаївні Мартиновій, заслуженому працівнику народного хорового колективу ветеранів війни та праці ім. Р. А. Скалецького та вручила від Бершадщини запашний хліб – коровай, бажаючи Людмилі Мартиновій  міцного здоров’я, добробуту, життєвих сонячних днів і довголіття.

DSCN9203

На завершення заходу авторка книги Лариса Натолочна щиро дякувала всім присутнім за приємні і теплі  слова та закликала згадувати митця не тільки в дні його народження і смерті, але й продовжувати його творчість та добрі справи і це буде йому найкращою вдячністю.

DSCN9210

DSCN9215