“Величне ім’я – Вітчизни захисник” – заходи до Дня українського козацтва та Дня захисника України

 100_3030 (1)

14 жовтня – дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюванням серця мільйонів громадян нашої країни. В цей день в Україні відзначають День захисника Вітчизни, День українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, річницю створення Української повстанської армії (УПА). Свято мужності та героїзму за нинішніх обставин особливо значиме. Сьогоднішні воїни Збройних Сил України – спадкоємці тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть. «Величне ім’я – Вітчизни захисник»  – тема організованих заходів працівником читального залу Бершадської центральної районної бібліотеки Н.Сидоренко.

100_3039 (1)

З метою виховання поваги до історичної пам’яті, формування почуття патріотизму, національної свідомості було проведено  історичну годину. Її учасниками стали учні 6-В кл. Бершадської ЗОШ №1 (класний керівник О.М.Резнік). Згадали героїчну сторінку історії країни – славне українське козацтво.

100_3043 (1)

100_3047 (1)

 

З цікавістю діти слухали про життя козаків, їхній побут, традиції, заповіді, військове і бойове мистецтво, про надзвичайні здібності характерників. Сподобались репродукції картин, фото-ілюстративний матеріал альбому «Запорожці».

100_3049 (1)

100_3057 (1)

Учні пригадали деякі факти, українські пісні, прислів’я та приказки про козаків. Для відвідувачів читального залу в перегляді літератури було представлено численні популярні, історичні і літературні праці з історії запорозького козацтва, українських січових стрільців, героїв Крут, воїнів Другої світової війни, книги про героїзм і відвагу сучасних захисників Вітчизни.      У ці дні варто висловити вдячність, любов та повагу усім тим, хто захищає наш з вами спокій.

100_3059 (1)