Інформаційне повідомлення «Голокост: пам’ять та попередження»

Голокост: пам’ять та попередження

100_3150

   27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Про ту страшну трагедію єврейського народу для відвідувачів читального залу Бершадської центральної районної бібліотеки підготовлено та проведено інформаційне повідомлення «Голокост:  пам’ять та попередження».

100_3148

Мета заходу: збереження пам’яті про Голокост, про долю євреїв, ромів під час нацистського панування. Голокост – не тільки минуле. Для нас сьогодні – це застереження про запобігання подібного в майбутньому, кожна людина світу має бути захищена від насилля. Для широкого загалу користувачів читального залу організовано тематичну викладку «Голокост – пам’ять і уроки», де зібрані книги, періодичні видання про масове знищення єврейського населення в роки Другої світової війни. Нацисти та їх прислужники знищили 1,5 млн. євреїв України, з них близько 200 тис. євреїв на Вінниччині.

100_3151

В матеріалах виставки – вражаючі свідчення очевидців гетто на Бершадщині, які описані в книзі краєзнавця Г.О.Погончика  «Кровоточащая рана»  та розповіді про тих українців, яких згодом назвуть Праведниками світу. Єврейське прислів’я  говорить – той вважається мертвим, про кого забули. Хай світла пам’ять замучених стукає в серця живих та закликає до братерства людей і народів.

100_3149