«Чарівність барв Сергія Мазуренка»

художник

Художник Сергій Мазуренко за роботою

         Дитяча бібліотека покликана донести до юного покоління духовні основи,          пробудити душу маленької людини, створити середовище для творчості.

 

Сьогодні навколо дітей багато цікавого: комп’ютерні ігри, телевізор з його нескінченними мультсеріалами. Створити у дитини привабливий образ бібліотеки можна, лише враховуючи її психологічні особливості, налаштованість на казковий світ. Цьому сприяє її привабливе візуально-естетичне оформлення. Відділ з обслуговування дітей Бершадської районної бібліотеки  має своє неповторне обличчя. У бібліотеці виконано художній розпис приміщення фрагментами з українських народних  та зарубіжних казок: «Колобок», «Колосок», «Лисичка та журавель», «Білосніжка та сім гномів», «Червона шапочка » та ін.

Цю красу створює художник Бершадської районної бібліотеки Мазуренко   Сергій     Володимирович, який працює на цій посаді з 1993 року.

Сергій Володимирович справжній ентузіаст і фанат своєї справи. Будучи майстром від Бога він завжди виявляє творчий підхід і майстерність в питаннях естетичної організації не лише в оформленні бібліотечних приміщень,але й творчих акцій, свят, дитячих ранків, заходів. Приймає участь у наочних і соціокультурних формах популяризації книги.

Малювати почав ще з дошкільного віку, не полишаючи улюбленої справи в шкільні роки. Згодом вступає до Вінницького художнього училища і успішно його закінчує. У свій вільний час він не полишає улюбленої справи. У творчому доробку митця більше тисячі картин. Його майстерність отримала високу оцінку шанувальників живопису. Картини Сергія Володимировича є в приватних колекціях не лише в Україні та Росії а й за кордоном. Пише Сергій Мазуренко переважно олійними фарбами на полотні. Це не лише пейзажі, натюрморти, але й портрети, репродукції  картин відомих художників. Його твори експонувались в Бершадському краєзнавчому музеї.