Бібліотека запрошує на  виставку-панораму «Вишиванок краса дивовижна»

 

   У читальному залі КЗ «Бершадська бібліотека» презентовано виставку-панораму «Вишиванок краса дивовижна», присвячену Всесвітньому дню вишиванки.

    Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. В цьому році свято припадає на 18 травня.  Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету у 2006 році. Її надихнув знайомий, який постійно носив вишиванку. Тоді у вишиванки вдяглися кілька студентів та викладачів Чернівецького університету,а сьогодні це свято набуло міжнародних масштабів. У цей день одягають вишиванки не лише жителі України, а й далеко за кордоном.

    Це свято стало  всеукраїнським, воно покликане зберегти споконвічні народні традиції і об’єднати українців навколо спільного символу – вишиванки. В наші дні українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується як з класичним костюмом, так і з повсякденним одягом. А ще нагадує, що ми – УКРАЇНЦІ!

    Саме про красу та технологію вишивання, історію української вишивки, традиції та тонкощі вишивки української сорочки, схеми українських орнаментів, тощо ви зможете детальніше дізнатися, завітавши до  читальної зали КЗ «Бершадська бібліотека»  та переглянути книжково – ілюстративну виставку-панораму «Вишиванок краса дивовижна».   Запрошуємо всіх бажаючих до читального залу бібліотеки!