Бібліотека – інклюзивний простір для дозвілля

   15 листопада 2022 року директор КЗ “Бершадська бібліотека”  Людмила Німчук  взяла участь в онлайн-конференції “Бібліотека – інклюзивний простір для дозвілля”

   Конференцію організувала ВГО  “Українська бібліотечна асоціація”, модератор Рівненська обласна універсальна наукова біблотека.

   Досвід роботи з надання бібліотечних послуг особам з інвалідністю є важливим  для  кожної бібліотеки,  адже  ми прагнемо жити в толерантному світі, де немає бар’єрів для бажаючих читати, спілкуватися, навчатися.

   Інклюзивність бібліотек – це доступність і комфортність для всіх і кожного.  Інклюзивність бібліотек – це доступний простір для неформальної освіти та корисного і цікавого  дозвілля мешканців громади.

 У воєнний час інклюзивність необхідна не лише особам з інвалідністю, її потребують внутрішньо переміщені особи, її потребують діти та підлітки, вона необхідна людям поважного віку. Тож різні соціальні бібліотечні проекти – це практично шлях до інклюзивності та безбар’єрності .

 КЗ «Бершадська бібліотека» з метою інклюзивності послуг пропонує вуличні акції і заходи,  онлайн-заходи та презентації. Також для окремих категорій доступною є така послуга, як доставка книги додому.  У бібліотеці  люди поважного віку можуть опанувати ази цифрової грамотності, скористатися послугами додатку «Дія» та отримати консультацію бібліотекаря  з даних питань.

 Звичайно головна наша функція – це промоція читання, то ж запрошуємо завітати у бібліотеку,  де ви можете читати, спілкуватися, відпочивати.