Бібліотечний проєкт «Перлинки рідного краю» запрошує на романівський коровай

Романівський сільський клуб та бібліотечний пункт с. Романівки у форматі загальнобібліотечного проєкту «Перлинки рідного краю» пропонуютьвідеорозповідь «Романівський коровай-символ родючості земля бершадської».

    Хліб в українській культурі – річ сакральна. А обрядовий  хліб – коровай для українців є символом плодючості, продовження роду,  єднання,  Сонця, щастя, спільної долі. 

   Традиції та рецепт випікання короваю у с. Романівка Бершадської міської територіальної громади передається з покоління у покоління у родині завідувачки сільським клубом Надії  Горбатюк. Тут  з особливим трепетом ставляться до кожної деталі та кожного інгредієнту.  Як розповіла Надія Анатоліївна   Горбатюк короваї колись випікали наші бабусі, потім мами. Нинішній рецепт випікання короваю  передала  Надії Анатоліївні її свекруха Горбатюк Катерина Іванівна. І  тепер цю важливу місію секретів випічки обрядового хліба продовжує вона.

  Про звичаї і традиції чарівного села Романівки читайте у книгах наших земляків: Марії Годованець та   Григорія Погончика.  У Романівці збереглись багато цікавих  рецептів етнічних, обрядових  страв, мешканці села свято бережуть і примножують  передані поколіннями рецепти приготування та пригощання. Гастроцікавинки Романівки різноманітні. Скуштуйте коровай за романівським рецептом, вас зачарує його аромат і вишуканий смак.