Бібліотечний Non–stop «Моя соборна Україна знов зустрічає новий день»

 

      Про історію подій, що спонукали до об’єднання України в Єдину, Соборну державу розповіла бібліотекар відділу з обслуговування дітей КЗ «Бершадська бібліотека» Олена Струтинська учням 7-Б і 7-В класів Бершадського ліцею №1 ім. А. Матвієнка.

   Під час бібліотечного Non–stopu  «Моя соборна Україна знов зустрічає новий день»діти ознайомились із значенням слова  «соборність», взяли участь в тест-іграх: «10 секунд», «Дайте відповідь», «Вірю – не вірю». За допомогою ігрового методу «Кубик Блума» учні відповідали на запитання  з критичного мислення: назви, поясни, чому, придумай. Також діти ознайомились з тематичною літературою з історії та сьогодення України.  На завершення  бібліотечного Non–stopu  присутні написали побажання Україні та створили живий ланцюг.

Довідково: 22 січня 1919 року на Софійському майдані у Києві Директорія УНР урочисто оголосила Акт Злуки про об’єднання Української Народної Республіки (Наддніпрянської України) і Західно-Української Народної Республіки (Галичина, Буковина і Угорська Русь) у соборну Україну. Проголошення Соборності УНР та ЗУНР є історичним актом об’єднання українських земель в єдину державу, а 22 січня ввійшло до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України.