Бібліочаювання у форматі цікавого живого спілкування

     Бершадські бібліотекарі продовжують проводити послідовну роботу з промоції читання та популяризації бібліотечних послуг і книг серед молоді. Саме з такою метою на абонементі з обслуговування юнацтва КЗ «Бершадська бібліотека» відбулося бібліочаювання, яке провели бібліотекарі Ольга Дашківська та Алла Іванчишина разом з ліцеїстами 10 -А класу Бершадського ліцею №1( класний керівник Н.Б.Фіщук).

    Бібліочаювання відбувалося у форматі цікавого живого спілкування. Бібліотекарі розповіли   про найцікавіші чайні традиції народів світу,  про користь вживання різноманітних сортів чаю. Ліцеїсти ділилися своїми рецептами та пригодами , пов’язаними із чаєм.  Переглянули викладку літератури «Запрошуємо до чаю» та дізналися про історію цього популярного напою, його корисні та цілющі властивості, розшукували екзотичні рецепти заварювання чаю. Сьогодні багато любителів чаю крім «заварки» додають в улюблений напій імбир, спеції, лимон або часточки апельсина. Деякі варять чай на молоці.  Багато країн мають свої традиції чаювання, але незмінним є  одне твердження  – чай ​​продовжує залишатися одним з найулюбленіших напоїв на землі.

Щорічно 21 травня з ініціативи Організація Об’єднаних Націй від 21 грудня 2019 року відзначається Міжнародний день чаю. Чай є одним з найстаріших і найпопулярнішим  напоєм в світі. Міжнародний день чаю – це прекрасна нагода  відзначити культурну спадщину, користь для здоров’я і економічне значення чаю. Оскільки свято міжнародне, його по-різному відзначають на різних континентах.

Справжнім поціновувачам цього ароматного напою не завадять святкувати День чаю тоді, коли їм хочеться. Для цього треба лише взяти до рук чашку з улюбленим чаєм, а ще – почитати улюблену книгу. Запрошуємо до бібліотеки, де ви зможете знайти книгу на будь – який смак.