«Василь Думанський – з любов’ю до цілого світу»

All-focus

    Працівниками Комунального закладу «Бершадська бібліотека» оформлено книжково-ілюстративну виставку та створено відеоролик «Василь Думанський – з любов’ю до цілого світу». Заходи приурочені 72-й річниці  від дня народження філософа, поета, журналіста і прозаїка Василя Михайловича Думанського та  з метою популяризації творчості відомого земляка.

   Василь Думанський народився 22 серпня 1950 року в с. Серединка. Доля наділила поета глибинним талантом, гострим розумом та неосяжною мудрістю натомість забрала фізичне здоров’я. З дитинства приречений на нерухомість Василь зробив свій вибір, обравши Слово, яке надалі стало порятунком його душі, засобом донесення до інших людей своїх дум та почуттів. «Серединський Прометей» – саме так називали Василя земляки, є автором збірок: «Мій день», «Листопад», «Вибір». У своїх бростях, мініатюрах з філософським змістом Василь Михайлович писав: «Батьківщина – це земля, без якої тобі місця не було б на світі», «Як добре бути світлом для чиєїсь душі», «Проживи так, щоб навіть твої ноги не зачорнилися брудом життєвих доріг».

   На виставці представлено літературний доробок поета, його збірки, твори надруковані в періодичних виданнях. Цікавими для поціновувачів творчості митця буде словник «Брості Василя Думанського», та збірка «Незгасна зірка Василя Думанського», яка містить спогади, твори та інші матеріали, пов’язані із життям і творчістю земляка.

   Для нас усіх він є прикладом нескінченного оптимізму, любові до життя. Талановитий поет залишив нам у спадок не тільки чималу літературну спадщину, а й неоціненний духовний заповіт. Незгасна зірка подільського Сковороди ще довго світитиме нам, осяваючи благодатним і життєдайним світлом творчості.