Виставка-хронограф «Квіти вдячності пам’яті партизанам»

    В Комунальному закладі «Бершадська бібліотека» організована виставка-хронограф «Квіти вдячності пам’яті партизанам», яка приурочена вшануванню подвигу партизанів і підпільників у Другій світовій війні в Україні Дню Партизанської слави.

     На території колишнього Бершадського району діяли 22 підпільні організації та 7 партизанських загонів, які в своїх лавах нараховували понад 700 народних месників. Історія партизанського руху на Бершадщині відзначається яскравими подвигами та іменами. Відомою особистістю був командир партизанського загону «Саша Жалов» – Максим Сергійович Корнійчук, який разом із своїми соратниками вів активну підпільну боротьбу, наближаючи Перемогу. Хутір Партизанський (поблизу Осіївки) був основною базою партизанського загону Степана Онуфрійовича Печеного та проводив численні диверсії, неодноразово вступаючи у відкриті бої з карателями. Про цих відомих особистостей розповідає виставка-хронограф, демонструючи книги, альбоми,  періодичні видання та спогади безпосередніх учасників та очевидців тих подій.

   Виставка-хронограф створена з метою розширення знань користувачів про партизанський рух в Україні, героїв партизанського руху Бершадщини, виховувати патріотичні почуття, гуманізм, любов до України, пошану до тих, хто боровся за Батьківщину.

  Нинішнє покоління вшановує учасників партизанського руху, всіх тих, хто наближав Велику Перемогу Другій Світовій війні, проводячи героїчну боротьбу у ворожому тилу. Плине час, однак пам’ять про подвиг партизан житиме вічно. Безсмертний подвиг партизанів та підпільників назавжди  буде для кожного з нас прикладом патріотизму, незламного духу та безмежної любові до рідної землі.