“Вони вистояли – не вистояв бетон”

    Викладку – вшанування «Вони вистояли – не вистояв бетон», організовано у читальній залі КЗ «Бершадська бібліотека». Викладка  приурочена Дню пам’яті захисників Донецького аеропорту . Захисників донецького аеропорту   за мужність та неймовірну стійкість називають “кіборгами”. “Кіборги” вистояли, не встояв бетон”, – фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом українських бійців.

 Бої за Донецький аеропорт розпочалися 26 травня 2014 року після того, як термінал аеропорту захопили проросійські бойовики, і тривали до 23 січня 2015 року. Офіційно вважається, що оборонна епопея тривала 242 дні.

Бої за Донецький аеропорт стали символом незламності та бойового духу українського війська, а захисники терміналів отримали прізвисько «кіборги».  Вони тримали оборону 5 місяців. … Там, де не витримали метал і бетон, вистояли ці мужні люди…

У книжковій викладці «Вони вистояли, не вистояв бетон», зібрано книги про героїчні події в терміналі Донецького аеропорт, книги, в яких показано хоробрість та відчайдушність українських воїнів-захисників Донецького аеропорту.  Їх  героїзм, доблесть, самопожертва  назавжди залишаться в історії України і наших серцях. Вони стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України.

 Завітайте у бібліотеку, тут для вас нові, цікаві та корисні книги,  гарні події, спілкування. Бібліотека пропонує – вибір за вами.