«Вони для нас виборюють життя»

Під такою назвою пройшла година мужності, яку провели бібліотекарі КЗ «Бершадська бібліотека» Ольга Дашківська та Алла Іванчишина для старшокласників Бершадської ЗЗСО №2.

Зокрема, учням розповіли про події Майдану, про Небесну Сотню, про патріотів, які у складі добровольчих батальйонів з Майдану пішли боронити й досі боронять рідну землю від ворога, про добровольців які стали на захист України після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Здобувачі освіти переглянули відео про добровольчі батальйони, які діють в Україні.

Сьогодні більшість добровольців продовжують захищати рідний край від загарбників. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя. 17 січня 2017 року Верховна Рада встановила День українського добровольця, який відзначається14 березня. Ця дата була обрана, тому що в цей день в 2014 році добровольці з Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці Київської області, ставши першим добровольчим батальйоном.