Всеукраїнська школа онлайн у Бершадській бібліотеці

Комунальний заклад «Бершадська бібліотека»  долучилася  до проєкту “Всеукраїнська школа онлайн у бібліотеці”.

В умовах війни росії проти України мільйони українських дітей не можуть повернутись до повноцінного навчального процесу. Чимало родин, які переїхали у відносно безпечне місце, обирають для своїх дітей альтернативні форми навчання: дистанційну, екстернатну, сімейну, і прагнуть, щоб вони були якісними. З 2019 року в Україні діє «Всеукраїнська школа онлайн» (ВШО) — перша і єдина державна національна платформа для змішаного і дистанційного навчання учнів 5-11 класів в Україні.

З початком війни, коли 60% дітей покинули власні домівки та школи, ВШО допомагає відновити повноцінний навчальний процес онлайн. Втім, враховуючи складну економічну ситуацію, пов’язану з війною, значна кількість батьків не можуть забезпечити своїх дітей необхідною технікою для навчання (комп’ютери, планшети) та стабільним доступом до мережі Інтернет.

Бершадська бібліотека, як  як Хаб цифрової освіти є тим місцем, де кожна людина може безкоштовно отримати цифрові послуги та доступ до мережі Інтернет. 

Для бібліотекарів будуть проведені установчі вебінари, підготовлені та надані промоційні матеріали.   Проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» реалізується громадською спілкою “Освіторія” у співпраці з Українським інститутом розвитку освіти та за підтримки Міністерства освіти та науки України, Міністерства цифрової трансформації України та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Наша бібліотека вже не один рік  входять до Мережі хабів цифрової освіти і має спроможності повноцінно надавати відвідувачам цифрові послуги. У читальній залі та на абонементі бібліотеки функціонують цифрові зони, де є можливість працювати, навчатися, спілкуватися.

Запрошуємо завітати до бібліотеки, де  Вас чекають та за потреби належним чином проконсультують бібліотечні фахівці.

Бібліотека пропонує – вибір за вами.