День Європи : у книг немає кордонів

   КЗ «Бершадська бібліотека» запрошує на віртуальну виставку «У книг немає кордонів», яка присвячена Дню Європи.  Цьогоріч День Європи українці вперше відзначають 9 травня, як і вся Європа.

   Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, згідно Указу Президента України,  Україна відтепер відзначатиме День Європи спільно з державами Європейського Союзу.

   Для українців це – особливий день. Цей день – чудовий привід нагадати про бажання України жити в мирі та злагоді з іншими країнами об’єднаної Європи. У наш час воєнного лихоліття, доречна усім відома фраза «друзі пізнаються в біді». Саме європейські країни першими підтримали Україну у важкі часи російської агресії. Вони приймають українців і спрямовують гуманітарні вантажі для військових та внутрішніх переселенців.

Війна змінила нашу свідомість і ще більше загострила важливість саме європейського вибору України. Європейська сім’я це повага до людської гідності, це свобода,  це демократія, рівність, верховенство права та права людини. І український народ вкотре довів що ми європейці.

 Україна бореться не лише за свою територіальну цілісність, але і за мир в усій Європі. За майбутнє, яке вона вправі вирішувати самостійно. В європейській співдружності  не буде кордонів із розумними, вільними, демократичними народами, які цінують мир, волю, право і гідне життя.

     Бібліотека пропонує книги: українських та європейських авторів. Книга не визнає кордонів, а читання не знає меж! Тож рушаймо у віртуальні книжкові мандри   ” Книги не мають кордонів”, щоб отримати задоволення, нові знання та надзвичайну  насолоду від мандрівки сторінками  улюблених  книг  підлітків України та Європи.