Екомандрівка «Як вода джерельна, будьте ви здорові»

КЗ «Бершадська бібліотека» презентує  онлайн – екомандрівку «Як вода джерельна, будьте ви здорові»,  підготовлену  До Всесвітнього дня водних ресурсів,  з метою формування екологічної свідомості та культури  користувачів.  В презентації розповідається про цінність води, про важливість її збереження та про її значення в житті людини.

Всесвітній день водних ресурсів (Міжнародний день води) – міжнародний день, запроваджений Генеральною асамблеєю ООН у 1993 році. У прийнятій резолюції визначалось, що враховуючи важливість водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя, щорічно 22 березня оголосити Міжнародним днем води.

Проблема води є однією з найголовніших соціальних і науково-технічних проблем сучасності, вирішення якої значною мірою залежить від вивчення водних ресурсів, рівня знань про явища і процеси, що відбуваються в гідросфері, а також від ефективних заходів з раціонального використання і охорони природних вод.

За останні десятиліття змінилося ставлення до води як до природного ресурсу. Попередня впевненість у необмеженості водних ресурсів змінилася занепокоєнням за них. Це зумовлено збільшенням використання води, виникнення дефіциту її навіть у добре забезпечених природними водами районах і різким погіршенням якості води. Збільшення використання води різними галузями господарства триватиме і в майбутньому, тому питанням використання водних ресурсів, їх охорони і відтворення приділяється багато уваги.

Запрошуємо завітати   у   КЗ «Бершадська бібліотека», в нас Ви знайдете книги, які знайомлять з гідросферою,  як середовищем життя; розповідають про наслідки впливу антропогенного забруднення на водні екосистеми; інформують про екологічний стан басейнів річок та озер України, про основні заходи щодо раціонального використання, охорони і відновлення водних ресурсів; висвітлюють правові аспекти охорони водних об’єктів, значення води в житті людини.