Етнодень в бібліотеці «Стрітення в народі і природі»

    На абонементі користувачів юнацького віку  КЗ «Бершадська бібліотека» відбувся молодіжний народознавчий  мікс «Стрітення в народі  і природі». На захід, який  проведений у  форматі проекту «Етнодень в бібліотеці» завітала молодь міста Бершадь.   Ведучі Ольга Дашківська та Алла Іванчишина розповіли про історію,  звичаї, традиції  та народно-побутові вірування українського народу,  пов’язані із релігійним святом Стрітення Господнє.

   В народі із прадавен «Стрітення» вважають святом зустрічі зими з весною. Цього дня за переказами, зима з весною змагаються. Хто з них переможе, той і буде до кінця місяця господарювати. Якщо зима переможе, то довго ще буде холодно, а якщо весна візьме гору, то поверне на тепло.

    Учасники, волею випадку поділилися на дві команди: Зима та Весна, а далі змагалися розв’язуючи  головоломки, відгадуючи слова та пісні, граючи в ігри. Весела, запальна, позитивна  атмосфера панувала на заході. Перевагу здобувала то Зима, а то Весна, зрештою перемогла Зима, але ми віримо, що і Весна до нас не забариться,  а разом з нею і  наша велика українська ПЕРЕМОГА.

     На завершення бібліотекарі пригощали молодь традиційними жайворонками, млинцями та смачними напоями. Зробили  світлини на згадку та спілкувалися, ділилися своїми враженнями і емоціями. Бібліотечний народознавчий проект триває,  тож  приходьте у бібліотеку і ви обов’язково станете учасником наступного етнодня в бібліотеці.