Запрошуємо до мовного клубу бібліотеки!

У КЗ «Бершадська бібліотека» з 15 серпня 2022 року працює клуб шанувальників українського слова «Мова – ДНК нації». Ініціаторкою створення клубу стала директор КЗ «Бершадська бібліотека» Людмила Німчук. Модератором розмовного клубу є Людмила Печенога – педагог з української мови та літератури, нині бібліотекар читального залу КЗ «Бершадська бібліотека».
Шанувальники української мови збираються у клубі бібліотеки кожного першого і третього четверга о 16:00 (про зміни повідомляємо через фейсбук на сторінці бібліотеки).
Якщо ви прагнете вдосконалити свої знання рідної мови, запобігти помилковому слововживанню або взагалі любите спілкуватися українською, то вам до КЗ «Бершадська бібліотека»! Якщо хочете зорієнтуватися в правильності наголосів, позбутися суржика, кальок та уникнути вживання невластивих українській мовній традиції зворотів і висловів, то вам також до нашого клубу. А ще – тут ви знайдете нових друзів, які розділятимуть Ваше захоплення рідною мовою!
9 листопада , у День української писемності та мови , бібліотека разом з мільйонами українців приєднується до найбільшого україномовного флешмобу – радіодиктанту національної єдності, який відбудеться об 11:00 за київським часом, тож запрошуємо шанувальників рідного слова завітати до читального залу КЗ «Бершадська бібліотека», долучитися до написання диктанту та перевірити свій рівень знань з рідної мови.