Запрошуємо на «Бібліотур Вінниччиною»

Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» презентує краєзнавчу книжкову виставку «Бібліотур Вінниччиною». На виставці представлені видання різних років, які розповідають про історію багатьох населених пунктів як Вінниччини, та і Бершадщини. Наші села та міста ваблять чарівністю природи, унікальністю історичних пам’яток, вишуканістю архітектури, величчю сакральних святинь, розмаїттям культурно-розважальних та оздоровчих закладів, дивують красою місцевих традицій.

 Особливо яскраво виглядають нові видання із серії «Моя Вінниччина». У даній серії також вийшли видання про села Бершадського (нині Гайсинського району): А. Джус Красносілка «Красне село на березі Бугу ріки», П. Маніленко та Ф. Шевчук «Серединка-тепла крапка на карті України, історико-краєзнавчий нарис Петра Маніленка «Добридень, Березівко!», доробок Наталки Поклад «Там Буг Південний, там душа моя … Розповідь про Маньківку».

 Бершадська бібліотека пропонує усім охочим здійснити подорож сторінками книг, знайти цікаві історичні відомості про міста і села Вінниччини та Бершадщини. Кожне видання – це справжня родзинка, історичний літопис, до якого додані спогади односельців, поетичні твори місцевих авторів та безліч старовинних та сучасних світлин, на яких зображені як місцеві краєвиди, історичні будівлі, так і постаті яскравих особистостей, простих людей із міст, містечок і сільської глибинки.

Завітайте до бібліотеки та здійсніть «Бібліотур Вінниччиною», щоб отримати незабутні враження від друкованих видань, що промовляють до нас голосом своєї епохи, несуть крізь віки надбання людського інтелекту і праці.