Згадаймо мужнього воїна – Олександра Цішенка

06 березня минає рік від дня загибелі нашого земляка, захисника України Цішенка Олександра Андрійовича.

Цішенко Олександр Андрійович народився 18 грудня 1980 року у с. Флорине. Після закінчення Бершадської загальноосвітньої школи  №1 Олександр навчався в Горлівському медичному училищі, де опанував фах зубного техніка. За цією спеціальністю і працював у Вінниці до призову в АТО.

З 9 березня 2015-го до 30 березня 2016-го служив у Збройних Силах України  неподалік  населеного пункту Кримське. Останнім часом Олександр Цішенко працював інспектором відділу контролю комунальної власності «Муніципальної варти», захищав громадський порядок в обласному центрі. А коли рашистська орда напала на Україну, пішов захищати рідну землю.

06  березня  2022 року у бою за Сєвєродонецьк на Луганщині.під обстрілами «градів», наш земляк, учасник АТО/ООС Олександр Андрійович Цішенко героїчно загинув. На 11-ий день повномасштабного вторгнення солдат Олександр ЦІшенко  старший бойовий медик прийняв свій останній бій. Йому був 41 рік, мешканець м. Вінниці. Солдат, військовослужбовець ЗС України ,учасник АТО/ООС (2016).

Указом Президента України від 28 березня  2022 року № 183/2022,  за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі ЦІШЕНКА Олександра Андрійовича (посмертно) — солдата нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня. На жаль, посмертно.

Нагороду отримали: батько Героя Андрій Якович, мати Марія Іванівна та сестра Лариса.

Війна забирає найкращих.  Згадаймо нашого земляка добрим словом, щирою молитвою, скорботним мовчанням. Герої не вмирають!