Кидрасівка в етнопроекті “Скарби бабусиної скрині”

У Кидрасівській сільській бібліотеці проведено презентацію місцевих  скарбів бабусиної  скрині, яку підготувала   бібліотекар Ніна Заболотна.

У бабусиній скрині скарби немалі: рушники, наволочки, картини, серветки, підузорники, штори, фіранки, чоловічі і жіночі сорочки – все вишите різними техніками шиття та різними узорами. Квітчасті, однотонні, тернові, люрексові, з тороками, накидні хустки.  Український національний одяг “про свято” і на “будний день” і різного роду намисто, восковий весільний вінок та багато інших див рукоділля.

Великим скарбом бабусиної скрині є духовні святині – книги:  Біблія і Псалтир. Це найбільш популярні і важливі книги, написані на славу і честь святому імені Божому і всім людям на користь, це настільні книги всіх віруючих. У грецькій мові слово «бібліа» означає «книги». Але для багатьох поколінь людей різних народів це слово стало символом віри. Про важливість і особливість Святого письма, старовинних книг, як  духовних святинь віруючих християн  розповідає священик Михайло Будник. Духовні книги тісно переплітаються з життям, побутом, традиціями, звичаями, культурою християн. Вони наповнюють духовністю, спокоєм і затишком, відганяють нечисть, втішають, зміцнюють віру, надію, любов, адже Слово Боже живе, діяльне і актуальне в усі часи. 

 Книга – це особливий безцінний скарб, що несе інформацію, енергію та емоції через роки  і віки. Старовинні книги – це послання з минулого у майбутнє. Вони –  скарби мудрості для всіх людей Землі. 

 Запрошуємо переглянути відеопрезентацію «Скарбів бабусиної скрині», яку підготувала Кидрасівська сільська бібліотека.