Леся Українка – поетична квітка України

На абонементі Комунального закладу «Бершадська бібліотека» презентується літературний портрет «Леся Українка – поетична квітка України» до річниці дня народження Лесі Українки.

Користувачі бібліотеки мають можливість познайомитися з життєвим шляхом поетеси, звернутися до її ліричних віршів, поем, драматичних творів, а також публікацій з періодичних видань, присвячених дослідженню її творчості.

Запрошуємо усіх бажаючих  до перегляду.

Довідково: 25 лютого 2023 року на державному рівні буде відзначатись день народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладачки, культурної діячки, яка входить до переліку найвідоміших жінок України. Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім’я стало одним із символів української держави.

Поетичний хист Лесі Українки формувався і зміцнювався не лише на величній духовності й героїчній історії свого народу, а й творчому засвоєнні найкращих надбань світової літератури і мистецтва, чому значною мірою сприяли родинні обставини та інтелігентне оточення, в якому вона перебувала і виховувалася.

Дивний талант мала Леся Українка. Якої б теми не торкалося її перо, вона перетворювалася на дорогоцінні літературні перли, де сила образів, поетичного слова і зображення подій робило їх такими чіткими і рельєфними, що назавжди залишилися і в пам’яті, і в серці її вдячних нащадків.

Визначний внесок у розвиток світової культури зробила Леся Українка і своїми перекладами творів письменників багатьох літератур українською мовою. Безсмертя Лесі Українки в її творах. Вогнем пісень палають сторінки її книжок і запалюють серця нащадків.