Літературно-екологічний маніфест «Земля кричить «SOS»

                        

   Для юних користувачів Комунального закладу «Бершадська бібліотека» проведено літературно-екологічний маніфест «Земля кричить «SOS». Захід  звертає  увагу дітей на екологічні проблеми сьогодення та сприяє вихованню у них щоденного свідомого ставлення  до проблем охорони навколишнього середовища.

    Бібліотекар Світлана Єгорова розповіла дітям про навколишнє середовище та

тісний зв’язок людини з природою. Також йшла мова про те, як потрібно оберігати

природу, вносити свою часточку у збереження навколишнього середовища. «Природа – наш дім. Дім, в якому ми живемо. Дім, частиною якого ми з вами є. І від того, як ми будемо у цьому домі жити, як будемо себе поводити, і залежатиме наше майбутнє життя» -розповідала бібліотекар учасникам заходу.

 Особливо зацікавили дітей сучасні еко-книги від Українського інституту книги, в яких розповідається як потрібно піклуватися про нашу планету, як щодня боротися з шкідливим пластиком у побуті, як правильно сортувати сміття, про зелену енергетику та ін.

    У квітні ми відзначаємо одразу дві екологічні дати  – 15 квітня –  Де́нь довкі́лля та  22 квітня – День Землі. Сьогодні досить гострою є проблема екологічного просвітництва.  Тому тема захисту навколишнього середовища завжди перебуває у полі зору бібліотечних працівників, які долучаються до виховання серед дітей   бережливого ставлення до природи. Переконані, що участь дітей в таких заходах, зробить їх чуйними до всього живого на землі.