Мовознавчий гравікон «Є мова – є нація»

 

       Сьогодні у свято Міжнародного Дня рідної мови бібліотекарі КЗ «Бершадська бібліотека» для учнів 10 – В класу Бершадського ліцею №1 ім. Анатолія Матвієнка, провели мовознавчий гравікон «Є мова – є нація». Учасники вікторини, виконуючи цікаві завдання, продемонструвати високий рівень знань, вміння працювати в команді. Старшокласники весело й цікаво, а головне  корисно провели час. Такі батли – це чудовий спосіб застосувати здобуті знання української мови.

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

Міжнародний день рідної мови – свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

     За українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі  сьогодні гинуть кращі сини та доньки країни.  Як і раніше, очевидною є  істина: мова має значення. Це та рушійна сила, яка об’єднала українців і весь світ та веде до перемоги України. Підтримувати культурне розмаїття, захищати мови корінних народів, утверджувати українську мову як державну, посилювати обороноздатність держави – наше спільне завдання.

З Днем рідної мови!