Наталка Поклад – видатна майстриня поезії та художньої прози

Наталія Іванівна Поклад – українська поетеса, публіцист, перекладач, педагог, громадська діячка, наша землячка народилась 3 вересня 1951 року у с. Маньківка на Вінниччині. З 1988 року  Наталка Іванівна – членкиня Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів. З нагоди її дня народження у Комунальному закладі «Бершадська бібліотека» оформлено виставку портрет «Наталка Поклад – видатна майстриня поезії та художньої прози». Ім’я Наталки Іванівни знакове в сучасній літературі, її творчість однаково цікава та цілісна, як для дорослого, так і для маленького читача.

У творчому доробку пані Наталі поетичні збірки для дорослих: «Акценти», «День сповіді», «Обереги надії», «Ритуальний танець волі», «Горить свіча у чорних водах», «Молоде сонце», «Всупереч», «Всього-на-всього життя», «Хліби жертовні», «Це місто — наче Господа рука», «Німбом золотим», «Голос криці», «Поезії».  Також вийшли друком її поезії для дітей: «Хрущикова наука», «Абетка», «Чарівні шовковиці», «Веселі віршики», «Ходить червень-чародій», «Ластівчин привіт», «На веселій вулиці». Фольклорне видання «Маньківське весілля» — це відтворений у слові древній весільний обряд на Поділлі.

 У минулому році  вийшла з друку краєзнавча книга Наталки Поклад «Там Буг Південний, там душа моя…», щира розповідь про рідне село Маньківку, його минувщину, сучасне, традиції.

Наталка Іванівна має багато відзнак та є лауреатом багатьох літературних премій, серед яких  «Благовіст» (2000), Міжнародна премія СФУЖО ім. Марусі Бек (Канада, 2002), Літературна премія імені Наталі Забіли(2010), Премія Фонду ім. Воляників-Швабінських (США, 2013), Всеукраїнська літературна премія ім. Олександра Олеся (2014), Літературно-мистецька премія імені Володимира Забаштанського (2020).

Природна і щира мова, гарний ритм і чіткий лад думок — це ознака високої авторської майстерності. Найкращою оцінкою творчості автора є непідроблене почуття любові до його книг, а відтак і очікування зустрічі з ним, як із рідною і близькою Людиною.

Вітаємо чудову творчу особистість з днем народження! Від чистого серця бажаємо натхнення, невичерпного оптимізму та щасливого блиску в очах! Наталко Іванівно, відчувайте постійно щастя і радість, з кожним днем наповнюючи цей світ своїми чудовими творами. Бажаємо міцного здоров’я, сил і енергії, незламних успіхів і величезного особистого щастя!