Організовано книжкову інтелект-гру «Правда навколо нас. Загадки та відгадки».

Бібліотекарі відділу обслуговування користувачів дитячого віку КЗ «Бершадська бібліотека» організували у міському сквері книжкову інтелект-гру «Правда навколо нас. Загадки та відгадки».

Загадка… Хитромудре запитання, яке зазвичай має просту відгадку. Це своєрідний і дуже давній вид народної творчості. В сиву давнину загадкам надавали магічного значення, вони були пов’язані з культовими обрядами і звичаями, в них помітні сліди первісного світогляду. Вміле відгадування загадок вважалося ознакою розуму і щасливої вдачі. Загадки служили засобом випробування мудрості.

Загадки – це улюблена дитяча забава, вони є чудовою гуртовою розвагою для дітей та дорослих. І користь від них велика, адже вони не тільки розважають, але й  активізують пізнавальні можливості дитини.

Маленькі діти з азартом відгадували загадки на уважність. Підліткам  було  запропоновано загадки про все на світі: про навколишній світ, про тварин, про професії, про транспорт. Також активні читайлики переглянули книги в яких можна прочитати відповіді на будь які питання.

День з загадкою пройшов цікаво, весело, загадково!