Осіївка запрошує на вернісаж Анатолія Чміля

У загально бібліотечному проекті «Перлинки рідного краю» село Осіївка пропонує завітати на вернісаж картин художника Анатолія Чміля.

Село Осіївку засновано у XVI ст. Землі і ліси по обидві сторони нинішньої річки Оси були власністю князя Збаразького. По шляху з півночі на південь і назад йшли валки чумаків з хлібом, рибою, сіллю. Особливе значення мав шлях Умань – Кам’янець. Цим шляхом не раз ходили в походи запорізькі козаки проти польської шляхти.

З 2017 року в  Осіївці відкрита персональна виставка земляка, художника Анатолія Чміля, який після багатьох років проживання і роботи у Вітебську повернувся назавжди в рідне село. У сільському будинку культури відремонтували два просторі зали на другому поверсі й організували його персональну виставку.

Анатолій Чміль – людина відома у світі мистецтва. Його неповторний стиль, авторська манера сильно відчуваються в роботах, представлених на виставці. І дуже добре, що того дня на вернісажі було багато школярів, які не просто побачили картини професійного художника, а й долучилися до таїни високого мистецтва, відчули світлий, чистий, неповторний погляд митця на світ. Його роботи – це живе втілення душі митця в естетичне пізнання дійсності.