«Побачив світ – розп‘ята Буча, весна розстріляна і мрія, побачив світ, яка росія»

 

 В КЗ «Бершадська бібліотека» презентовано книжково- ілюстративну викладку «Нескорені міста України» та виставку-пам’ять «Памятаємо, пишаємось героями-земляками».   В останні дні березня  Україна відзначає роковини звільнення від російської окупації міст-форпостів Київської області.

Міста-супутники української столиці. Маленькі, затишні й ще рік тому мало кому відомі, а нині – міста-герої. Бо саме вони не дали росіянам дійти до столиці, але стали синонімом слова “біль” для України, для Європи, для світу.

Київщину від російських загарбників звільнили наприкінці березня. Світ радів разом із нами, та радощі затьмарили фото. На обкладинках світових ЗМІ убиті, закатовані, розстріляні українці. Докази страшних злочинів росіян. Згодом ці події назвуть Бучанською різаниною. “Вбивали без розбору. На жаль, Буча стикнулася з тим, що з тих людей, які загинули в Київській області, кожен третій загинув у Бучі”, – підрахували у адміністрації Київщини. 

На території місцевої церкви була влаштована братська могила. Відтоді минуло багато часу, людей перепоховали, все довкола прибрали, а на тому місці тепер меморіал. Всередині храму залишились світлини, які зробили міжнародні фотокореспонденти і які нагадують про ті страшні березневі дні.

Після визволення цих міст в Україні була знищена давня світова ілюзія про росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта, відкрилася повна правда , бо  росія: це катівні, розстріли. Росія – це армія ґвалтівників  та мародерів..

Цивілізований світ впевнено став на бік України.

Згадуючи події минулого року, ми схиляємо голови перед пам’ятю загиблих і закатованих. Віримо в Україну, віримо у Збройні Сили України, віримо у нашу велику ПЕРЕМОГУ!