Погляд в історію «Подвиг безсмертний – пам’ять нетлінна»

До 78-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників в читальному залі КЗ «Бершадська бібліотека» було представлено інформаційну викладку літератури – погляд в історію «Подвиг безсмертний – пам’ять нетлінна».

28 жовтня, відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року, наша країна відзначає День визволення України від фашистських загарбників. У цей день українці вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, мільйонів людей, які постраждали від дій фашистських окупантів. Довгим, тернистим і вкрай кровопролитним був шлях визволення українських земель. Україна 1225 днів і ночей перебувала в епіцентрі нищівних фронтових ураганів, які двічі пронеслися територією нашої держави. У ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації.

 З метою закріпити й увіковічити історичну пам’ять написано і пишуться маса книг, документальна і художня література. Запрошуємо завітати до бібліотеки та ознайомитися з літературою за даною темою.