Подаруйте  сучасну українську  книгу бібліотеці 

 

14 лютого Міжнародний день книго дарування, КЗ «Бершадська бібліотека» запрошує  земляків і просто книголюбів переглянути свої домашні полиці та передати сучасні україномовні книги бібліотеці.  Акція «Подаруй книгу бібліотеці» є постійно діючою, але у визначений день книго подарунків  бібліотеки чекають на активність усіх мешканців громади, гостей Бершадщини та земляків, які проживають далеко за межами рідної землі, але завжди цікавляться та підтримують рідний край.

«…Книги – це двері, що виводять тебе з чотирьох стін. Вони вчать тебе, виховують, з ними ти подорожуєш, мрієш, уявляєш, проживаєш інші життя, а своє множиш у тисячі разів. А ще вони допомагають справлятися з багатьма неприємними речами – примарами, самотністю…»-  стверджує  Артуро Перес-Реверте.

Із  настанням епохи інформаційних технологій, паперова книга не втратила своєї актуальності, вона була і залишається джерелом знань, джерелом отримання інформації.

 На жаль нинішня  статистика надходження  книг у бібліотеки  невтішна,  а користувачів у нашої бібліотеки більше 4000, серед яких діти, молодь, люди поважного віку.  Ми провели актуалізацію наших книжкових фондів,   бібліотекарі прагнуть оновити свої книгозбірні, бо   настав час для читання. Настав час для роздумів і переосмислення, настав час для детального вивчення своєї історії та героїчного минулого українського незламного, вільнолюбивого народу.  Та не всі мають можливість придбати книгу, тож до послуг бажаючих читати, а отже розвиватися – наша  книгозбірня. Сьогодні  книга дарує нам великий спектр  відчуттів! Це спілкування, розвиток, емоції, гордість, загострене почуття патріотизму та  політ фантазії.  Ми купуємо книги для себе, для наших дітей та онуків. Але діти виростають, наші власні вподобання змінюються – і це чудово! У світі є безліч бібліотек, які завжди раді нашим подарункам.

Книга – це завжди найкращий подарунок, для будь-кого, хто дорогий і кому просто хочеться зробити приємно. Подарувати книгу бібліотеці, другу, однокласникам, членам родини – велика радість. День книго дарування – це нагода, коли кожен може подарувати іншим  цілий світ неймовірних пригод, яскравих емоцій, теплих спогадів, силу-силенну тепла, ще й прищепити любов до читання.

Приєднуйтесь до Дня книгодарування та подаруйте  сучасну українську  книгу бібліотеці.