Презентовано відеоролик «Мед на столі – радість у господі»

All-focus

До Дня пасічника, який в Україні відзначають 19 серпня  одночасно з християнським святом Преображення Господнього і Яблучного Спаса бібліограф-краєзнавець Комунального закладу «Бершадська бібліотека» Юлія Маршук підготувала відеоролик «Мед на столі – радість у господі».

   Вперше своє професійне  свято бджолярі України почали відзначати у 1997 році. Зародилося бджільництво в Південній Азії понад 7 тисяч років тому. Як показали знахідки археологів про цілющі властивості меду людство знало давно. У відеоролику розповідається  цікаві факти про бджіл, мед та продукти бджільництва: бджолиний віск, бджолині стільники, прополіс, пергу, пилок, забрус, маточне молочко, бджолину отруту, бджолиний підмор, гомогенат.

    У фондах Бершадської бібліотеки є тематична література, яка розповідає про один з найдавніших промислів людини – бджільництво. У словниках-довідниках, тематичній літературі користувачі знайдуть безліч корисних порад бджолярам-початківцям, дізнаються багато цікавого про сезонні роботи на пасіці, медоносні рослини, лікувальні властивості меду та продуктів бджільництва.

  Запрошуємо завітати до бібліотеки та знайти щось цікаве та корисне для себе.