Презентовано книжково-фото колаж  «Моє пухнасте щастя»

                  

Про Всесвітній день захисту тварин вирішили нагадати своїм користувачам у КЗ «Бершадська бібліотека».  До уваги юних користувачів представлено книго-фото колаж  «Моє пухнасте щастя», який містить літературу про домашніх улюбленців та догляд за ними, дитячі художні твори про дружбу між людьми і тваринами, фото юних читачів книгозбірні з їх вірними друзями. Також тут розміщена інформація про історію свята, яке святкують 4 жовтня,  в день пам’яті Святого Франциска Ассизського (він помер 4 жовтня 1226 року),  релігійного мислителя і філософа, який проповідував любов до всього живого на землі. Трепетне відношення до будь-якого прояву життя, до всіх істот, що живуть, здатність співчувати і відчувати їх – зробили його святим, шанованим у всьому світі. Рішення відзначати Всесвітній день тварин було прийняте 4 жовтня на Міжнародному конгресі прибічників руху захисту природи, який відбувався у Флоренції в 1931 року.

Всі, хто завітав цього дня до бібліотеки дізналися багато цікавого, наприклад: у Великобританії кішки знаходяться на службі Британського музею з моменту його заснування. Вони охороняють колекції музею від гризунів. Коти носять уніформу та отримують заробітну платню; в резиденції британських прем’єрів постійно знаходиться на службі кіт. Останній кіт на Даунінг – стріт, 10 – це кіт Хамфрі. Традиція утримувати в штаті урядової резиденції пухнастих мишоловів нараховує століття.

Шановні користувачі! В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги.

З книгами про домашніх улюбленців можна ознайомитись у Бершадській книгозбірні.