Презентовано книжкову виставку-заклик «Хай буде мир у нашій рідній Україні»

       

У КЗ «Бершадська бібліотека», організована тематична виставка – заклик «Хай буде мир у нашій рідній Україні», яку    до Міжнародного дня миру презентувала бібліотекар Комунального закладу Бершадська бібліотека Світлана Єгорова .

    На виставці представлена інформація з історії виникнення цього свята, про символ міжнародної солідарності всіх людей світу «Дзвін миру», який було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів, коли і за що голубів назвали символом миру. У художніх,  публіцистичних виданнях та статтях з періодичних видань розкривається значущість боротьби за мир, показується відвага наших славних українських воїнів.  

  Щорічно,  21 вересня  світ відзначає День миру, як день глобального припинення вогню та відмови від насильства. У всіх куточках світу проходять заходи, спрямовані на залучення уваги до того,  як багато в нашому світі агресії і зла, жорстоких смертей, ненависті та війн.

     До Міжнародного дня миру в Україні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає  нинішня російсько-українська  війна. В нашій країні лунають постріли та проливається людська кров, мир особливо бажаний та омріяний для українців. Цього дня низько схиляємо голови перед тими людьми, які підтримують  найцінніше на планеті – мир, людське життя, право мати над головою мирне небо. Цей день закликає людей не тільки замислитися про мир,  а й зробити щось заради нього. Ми всі хочемо мати можливість спокійно вчитися, втілювати в життя свої мрії, мати мир, любов, спокій у своїх родинах та мирне небо над нашою рідною Україною. Адже з маленького миру – в собі самому, родині, державі – починається й великий та благодатний мир на нашій планеті.