Презентовано перегляд  літератури «Дух гідності Анатолія Бортняка»

27 квітня 2023 року в Комунальному закладі «Бершадська бібліотека» відбувся перегляд літератури «Дух гідності Анатолія Бортняка» до 85-ї річниці від дня народження поета, публіциста, перекладача, літературознавця.

Довідково:

Бортняк Анатолій Агафонович народився 27 квітня 1938 р. в с. Олександрівка Тростянецького району на Вінниччині. Закінчив філологічний факультет Одеського університету (1960). Працював у журналістиці, товаристві «Просвіта», був головою Вінницької обласної організації НСПУ (1974-1986). Кавалер низки державних нагород. Лауреат літературних премій ім. М. Трублаїні, М. Коцюбинського , В. Сосюри , «Срібний Еней», ім. С. Руданського, О. Гірника, Є. Гуцала та ін. Бортняк А.А. – Член СПУ з 1965 р. Один із засновників Вінницької обласної організації НСПУ.

Анатолій Бортняк автор понад 30 збірок лірики, публіцистики, сатири й гумору, багатьох публікацій у періодиці.

Існує літературна премія його імені, названі на його честь вулиця у Вінниці, сквер в с. Жабокрич Крижопільського району на Вінниччині, на малій батьківщині проводяться літературно-мистецькі свята «Бортнякова весна» та «Бортнякова осінь». Усім відомий вислів Анатолія Агафоновича: «Мов поганих не існує в світі. Є лише погані язики», який є актуальним і донині.

Помер 22 липня 2009 року, похований у місті Вінниці. Посмертно вийшла книга спогадів про поета та том його вибраних творів.

Запрошуємо усіх охочих долучитись до знайомства з творчістю письменника-земляка Анатолія Агафоновича Бортняка, завітавши до Бершадської бібліотеки.