Проведено бібліо-інструктаж  «Рішуче  – «Ні!» палінню;  надійне  – «Так!» життю»

Бібліотекар Комунального закладу «Бершадська бібліотека» Олена Струтинська у  міському сквері провела  бібліо-інструктаж  «Рішуче – «Ні!» палінню;  надійне – «Так!» життю».

На бібліо-інструктажі  діти одержали інформацію про основні причини тютюнопаління і його наслідки. А під час вікторини «Скажи «НІ» тютюновій провокації!» учасники самі обирали відмову від куріння чим доводили, що вони – за здоровий спосіб життя. Також було оформлено  книжкову виставку на якій були представлені видання відповідної тематики.

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я в 1987 році. Ця міжнародна акція проводиться для застереження населення планети від згубної звички, яка є однією з найпоширеніших епідемій людства – нікотиноманії, що стоїть в одному ряду з алкоголізмом і наркоманією. А основним її завданням є домогтися, щоб в ХХІ столітті проблема тютюну зникла. В Україні також склалася ситуація щодо активного поширення тютюнопаління у молодому віці. Відомо, що приблизно третина населення  віком від 18 до 25 років – є постійними курцями. А більш, як половина всіх курців викурили свою першу цигарку до 12 років. Пасивне куріння спричиняє численні бронхіти, пневмонії, астми, серцево-судинні та неврологічні ускладнення.

Тож, якщо ви палите – спробуйте розпочати боротьбу із цією згубною залежністю, а якщо ні, то допоможіть курцям її позбутися. Не обмежуйте себе тим, що шкодить вашому здоров’ю та людям навколо!