Проведено інтелект-забаву «Мовні викрутаси»

                                   

      21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Бібліотекар Комунального закладу «Бершадська бібліотека» Світлана Єгорова та учні 4 – Б класу ЗЗСО №3(класний керівник Тамара Дісяк) відзначили  його інтелект-забавою «Мовні викрутаси».

     Бібліотекар познайомила дітей з особливостями різних мов світу, звичайно, зробивши акцент на рідній українській мові. Діти нагадали, що це одна з найдавніших мов світу, і за кількістю носіїв посідає 15-20 місце, зважаючи на те, що на нашій планеті більше п’яти тисяч мов. Також діти охоче долучились до інтелект-забави «Мовні викрутаси». Учасники  читали на швидкість скоромовки, розтлумачували значення українських фразеологізмів, добирали антоніми до запропонованих слів, давали відповіді на запитання з правил української мови, слухали повчальні гуморески Павла Глазового, ознайомилися з тематичною літературою. Захід відбувався енергійно та захоплююче і, головне – інтелект-забава дала можливість користувачам-учням перевірити свої знання з української мови.

      Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб — МОВА.

      Запрошуємо усіх бажаючих відвідати  КЗ «Бершадська бібліотека», ознайомитися з цікавими книгами, бібліотечними послугами та перевірити свої знання з української мови, взявши участь у інтелект-забаві «Мовні викрутаси».