Розмовний клуб «Мова – ДНК нації» запрошує до спілкування

Розмовний клуб «Мова -ДНК  нації», організований КЗ «Бершадська бібліотека», з кожним засіданням зацікавлює все більше охочих удосконалювати розмовну українську мову. «Звертання» – провідна тема засідання клубу, що відбулось 18 серпня 2022 року. Бібліотекар читальної зали  Людмила Печенога підготувала для учасників цікаву розмову та вишукані завдання.

      З’ясували, що звертання це не лише слова чи словосполучення, а певний емоційний та інформаційний посил. Часто саме від першого слова залежить подальший зміст спілкування. Пане або пані, добродіє чи добродійко, колего або колежанко, друже чи подруго – ці слова приємно чути кожному. Натомість жінко, чоловіче, хлопче чи дівчино звучить певною мірою образливо, адже звертання за гендерною ознакою не є прийнятним у спілкуванні, тим більше з незнайомими людьми.

    Приємно відзначити, що з кожним разом на засідання приходить більше людей, і, що важливо, є охочі відвідати клуб ще і ще раз.  Засідання клубу  і надалі   будуть проводитимуться щотижня, у четвер  в 16.00 год  у читальній залі КЗ «Бершадська бібліотека», за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 2, приміщення музичної школи, 3 поверх.

     Покращити знання мови у форматі живого спілкування можуть всі бажаючі, незалежно від віку. Кожне засідання це нова тема розмови і навчання, яка здебільшого формується відповідно до запитів відвідувачів.

    Запрошуємо бершадчан, внутрішньо переміщених осіб, гостей нашої громади завітати на засідання клубу, де у форматі цікавого живого спілкування є можливість  вдосконалити українську мову!

   Бібліотека пропонує – вибір за вами.