Рік героїчної боротьби та найболючіших втрат

   24 лютого 2022 року назавжди увійшло в нашу свідомість та   історію  України, як початок повномасштабної війни росії проти України, яку затіяв путін ще з  2014 року. Росія атакувала Україну на землі і в повітрі по всій довжині спільного кордону. Для вторгнення на Київщину із наміром захопити столицю була використана територія Білорусі. На півдні російська армія  окупувала частину Запорізької та Херсонської областей, а на півночі – райони Сумщини та Чернігівщини

    Згуртованість українського народу і готовність мільйонів українців стати на захист своєї країни стали визначальним і переломним моментом у боротьбі за незалежність територіальну цілісність і волю України. Українські воїни — надзвичайно мотивовані захищати свою країну,  мужні і сміливі, які за морально-бойовими якостями значно перевершують солдатів-загарбників. Минув рік – ми вистояли, ми не зламалися.   Збройні Сили України, волонтери, український народ від малого до старого – всі стали на захист рідної землі. Багато українців втратили свої домівки тисячі  людей поневіряються по світу як біженці, але найболючішим є втрати наших  найкращих захисників. Сьогодні важко знайти українську сім’ю, яку не зачепила б війна, яку не обпалило б це горе.

     Бершадщина у війні проти росії втратила чимало своїх найкращих синів, мужніх та відважних воїнів. Але ми ніколи не втрачали віри у наших захисників. Ми обов’язково переможемо, Україна буде вільною і незалежною, однією з найпотужніших країн світу, а український народ завжди пам’ятатиме своїх героїв і наших друзів, які у важку годину прийшли на допомогу!

  Це не просто загарбницька війна без правил, це  війна з народом України, який відстоює свої елементарні права людини – жити, бути вільним.

За право жити і бути загинули молоді воїни, яким би ще жити творити, кохати, і бути щасливими,але…

     У КЗ «Бершадська бібліотека» організовано виставку пам’ять «Пам’ятаємо, пишаємось героями –земляками». Зайдіть у бібліотеку, вшануйте пам’ять загиблих земляків, скорботним мовчанням та щирою молитвою. Бібліотека також пропонує переглянути відео-спогад «Земляки, які загинули за Україну».

    Пам’ятайте ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ ДОКИ ЇХ ШАНУЮТЬ І ПАМЯТАЮТЬ.