«Соборність рідної землі – основа нації й народу»

На абонементі обслуговування дорослих користувачів у   КЗ «» Бершадська бібліотека»  експонується книжкова виставка «Соборність рідної землі – основа нації й народу». Розділи виставки широко висвітлюють сторінки історії українського державотворення і напрацювання вітчизняної історіографії в дослідженні перебігу революційних подій в Україні 1917-1921 рр., зокрема значення Акту соборності 22 січня 1919 р. й основні тенденцій його вивчення. Особливе місце займають книги, присвячені революційним подіям 1917–1921 рр. в Україні і темі Соборності України.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Лише за умови політичної та економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України в світі. Лише сильна держава та сильна влада може убезпечити націю від служіння чужим інтересам. Ось чому ми зобов’язані плекати ідеал власної соборної держави й віддавати йому всі свої сили та здібності. Об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам’яті українців.

   Важкий шлях пройшла Україна, щоб здобути незалежність і соборність своїх земель, нинішня війна це ще одне випробування на патріотизм, вірність, єдність. Незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. 

Україна переживає тяжкі часи. Часи, коли наші Збройні Сили, волонтери, весь народ захищають Україну від лютого ворога, сьогодні наша сила – в єдності українських земель, наша воля –  в згуртованості нації, наша могутність – у Соборності від Заходу до Сходу. Ми українці незламний, вільний, свободолюбивий  народ, нація нескорених героїв. Територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною та соборною. Бо соборність – це символ  боротьби за волю, символ порозуміння між людьми,  символ надії і віри у майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною.

 Запрошуємо завітати у бібліотеку та ознайомитися із тематичною виставкою